Ineens gebeurt het: je keuken is uit de mode!
Keuken slopen: tijd voor iets nieuws
Een keuken gaat ongeveer 20 jaar mee. Dat betekent dat er per jaar in Nederland zeker zo’n 375.000 keukens worden vernieuwd. En gesloopt! Meestal is de keuken niet helemaal versleten maar hangen de deurtjes wat los, en vertoont de inbouwapparatuur mankementen.
Hoe het werkt
Het slopen van een keuken doen we meestal met 2 man. We beginnen met het demonteren van de inbouwapparatuur, zoals de koelkast, kookplaat, afzuigkap en oven/ magnetron. Daarna verwijderen we de kastjes en het aanrechtblad. Als laatste koppelen we het leidingwerk (waterleiding/ afvoer) af. Hou er rekening mee dat je ongeveer 1 uur geen stromend water hebt.
Het afval
Het slopen van een keuken veroorzaakt behoorlijk wat afval. We kunnen een bouwcontainer voor je plaatsen, of je kunt het afval zelf afvoeren om kosten te besparen. Hou ook rekening met de inbouwapparatuur die moet worden afgevoerd. Wij kunnen dit voor je meenemen, maar je kunt het vaak gratis afvoeren bij de gemeentelijke afvaldienst.
Top 3 redenen om een keuken te slopen:
- De keuken wordt bij de woonkamer betrokken
- De keuken is gedateerd
- De inbouwapparatuur voldoet niet meer
Tijdelijk geen keuken
Tsja, en als we klaar zijn dan heb je geen keuken meer. Zorg dus voor een alternatief. Vaak is het mogelijk om een geïmproviseerde keuken te maken. Bijvoorbeeld door een kraan tijdelijk aangesloten te laten, en een teiltje te gebruiken. Als je elektrisch kookt, dan kun je de kookplaat tijdelijk gebruiken. Laat je inspireren door de camping…
Stappenplan voor het slopen van een keuken:
Ja, dit spreekt mij aan en ik wil aan de slag!
Dit gebruiken wij o.a. voor het slopen van een keuken:
voorhamer
beitel
freesmachine
bouwstofzuiger
bigbag/ afvalzak
Waar op letten bij een keuken slopen?
Je kunt na het slopen tijdelijk de keuken niet gebruiken, dus verzin een alternatief. Verder moet je nadenken over de toekomstige situatie: dus waar moeten de leidingen komen, en waar moet precies gestuct en/ of getegeld worden. Als je dit vooraf bij ons aangeeft, dan kunnen we daar rekening mee houden bij het slopen.
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.
Bedenk hoe je tijdelijk gaat koken